Turbó szerviz, turbó felújítás budapest, turbó felújító szerviz, turbó javítás, turbó felújítás, kiegyensúlyozás, turbó kiegyensúlyozás, turbó centrírozás, turbó szervíz

A LEGMODERNEBB PRÓBAPADOK

 

Az ügyfeleinktől és önmagunktól is elvárt kiváló minőségű munkát csak a legmodernebb gépekkel lehet elvégezni. A WiZARD TURBO mindig is élen járt a legújabb technológiák és gépek magyarországi bevezetésében, éppen ezért büszkén mutatjuk be megújult turbó szerviz és gépparkunkat!

Változó geometriás turbó próbapadi beállítása

WiZARD TURBO változó geometria beállításSok autószerelőben a mai napig él az a gondolat, hogy változó geometriás turbót jól felújítani nem lehet. Ez a beidegződés ma már azonban teljesen alaptalan! A változó geometriás turbó felújítás legkritikusabb pontja, a változó geometria és ezáltal a turbónyomás helyes beszabályozása. Ehhez elengedhetetlen egy olyan próbapad, melynek segítségével a turbónyomás kalibrálása a gyárival azonos szinten és precizitással elvégezhető!

WiZARD TURBO változó geometria beállításaTermészetesen a WiZARD TURBO, mint Magyarország piacvezető független turbó felújító szervize* elsőként csapott le a legújabb technológiára és állította szolgálatba a turbó felújítás terén méltán világhíres Angol Melett gyár által is preferált, Turboclinic VNT Analyser gépet. A próbapad tudása és precizitása minket is lenyűgözött! A gyári értékhez képest 1% eltérést sem tolerál.

A tesztpad lenyűgöző precizitásának szemléltetésére kérem, tekintsék meg az alábbi videót:

Ahogy a videón is látható, a változó geometria állító csavarja és a nyomásszabályzó szelep ütköző rúdja közé egy sima papírlapot csúsztattunk. Ez a mindössze néhány tized (!) mm vastagságú papírlap okozta változás is elegendő volt ahhoz, hogy a gyári határértéktől eltérjen a változó geometria mért beállítása.

WiZARD TURBO vnt tesztHa a beállítás tized mm pontosságú kell, hogy legyen és a megfelelő kalibrálásra csak egy ilyen géppel van lehetőség, akkor joggal tehetik fel a kérdést, hogy egy ilyen tesztpad nélkül, hogyan lehetséges gyári értékre beállítani egy változó geometriás turbót? Véleményünk szerint a válasz az, hogy szinte sehogyan! Ugyan sok tapasztalattal és egy kis szerencsével az esetek többségében be lehet állítani úgy a turbónyomást megfelelő próbapad nélkül is, hogy a legtöbb jármű vezetője ne vegye észre a (teljesítmény) különbséget, de ettől még a beállítás nem feltétlen lesz helyes. A helytelen beállítás miatt pedig a motorban az égés elképzelhető, hogy nem lesz tökéletes, ami előbb-utóbb más meghibásodásokhoz is vezethet illetve esetleges fogyasztásnövekedéssel és teljesítményvesztéssel is számolni kell.

Feltételezzük, hogy Ön sem szeretne "zsákbamacskát" kapni a turbó felújításra kifizetett nem kevés pénzért, ezért büszkén tájékoztatjuk Önöket, hogy e cikk írásakor a WiZARD TURBO az egyetlen független turbó szerviz Magyarországon, ahol minden változó geometriás turbó, turbónyomás kalibrálását a legmodernebb, világszínvonalú digitális próbapadon végezzük és ezáltal a beállítás 100%-ban megegyezik a gyári értékekkel!

Így, amennyiben Ön, turbójának felújítását a WiZARD TURBO-ra bízza, biztos lehet benne, hogy a turbó beállítás hibájából fakadóan nem kell félnie

  • teljesítmény gondoktól
  • többletfogyasztástól
  • tökéletlen égés okozta motorikus meghibásodásoktól
TIPP!

Más turbó szerviz újította fel turbófeltöltőjét és turbó beállítási hibára gyanakszik? Hozza el hozzánk kiszerelt turbófeltöltőjét és mi a legmodernebb számítógépes próbapadon elvégezzük a kalibrációt gyári értékekre!

Üzemi fordulatszámon végzett kiegyensúlyozás

WiZARD TURBO centrírozásA turbófeltöltő lelke maga a forgórész. A turbinatengely a modern turbófeltöltőkben akár 280.000 fordulatot is megtesz percenként (csak összehasonlításképpen, a motor főtengelye ezzel szemben ritkán megy 6.000 fordulat fölé percenként) ezért elengedhetetlen a precíz, milligramm (!) pontosságú kiegyensúlyozás (centrírozás)! Aki nem is nagyon ért a turbókhoz, általában az is tudni szokta, hogy a legtöbb meghibásodás a nem megfelelő centrírozottság miatt következik be. Ilyen precizitás igény mellett elengedhetetlen, hogy a kiegyensúlyozás a teljes használati fordulatszám tartományban elvégzésre kerüljön!

Sajnos, a legtöbb hazai turbó szerviz és turbó felújítással foglalkozó cég nem rendelkezik megfelelő géppel a szakszerű centrírozáshoz. Ugyan a legtöbb műhelyben van valamilyen kiegyensúlyozó gép, de csak 10-ből 1 cégnél van nagy sebességű, dinamikus kiegyensúlyozásra lehetőség. A többi turbó szerviz csak statikus, rendszerint 8-10.000 fordulat / perc mellett végzett kiegyensúlyozást tudnak végezni, ami a mai modern turbófeltöltők közel 300.000-es csúcsfordulatszáma mellett rendszerint elfogadhatatlan minőséget eredményez. Egy nem a teljes fordulatszám tartományban kiegyensúlyozott forgórész jó eséllyel a következő következményeket von maga után:

  • rövid élettartam, gyors újbóli meghibásodás
  • hangos működés
  • teljesítmény problémák
  • a vibráció következtében szerkezeti károsodás léphet fel, ami akár a jármű motorját is károsíthatja

WiZARD TURBO centrírozás VSRAmennyiben a WiZARD TURBO-t választja, ilyen problémáktól nem kell tartania, mert cégünk a jelenlegi legmodernebb, többek között a világ legnagyobb turbó gyártója, a BorgWarner KKK által is használt, nagy sebességű (VSR) kiegyensúlyozó gépeket használja, minden turbó javítás alkalmával, így az általunk végzett turbó felújítások minősége 100%-ban garantált!

A lenti első ábrán egy olyan nagy sebességű (VSR) mérési jegyzőkönyv grafikonját nézheti meg, ahol a felújítást végző másik turbó szerviz, megfelelő kiegyensúlyozó gép hiányában a forgórészt csak alacsony fordulatszámon tudta kiegyensúlyozni. Jól látható, hogy a kiegyensúlyozottság az alacsony tartományban még elfogadható, de a magasabb fordulatszám tartományokban már bőven a tűréshatáron kívülre kerül. Ez a felújítás tehát nem megfelelő, ráadásul a hiba a felújítást végző, VSR géppel nem rendelkező műhelyben ki sem derülhetett, csak a felújítás megrendelője szembesült a fentebb részletezett problémákkal a járműbe való beépítés után... A második ábrán ugyan ez a forgórész mérési grafikonja látható a szervizünkben végzett szakszerű kiegyensúlyozás után.

WiZARD TURBO VSR kiegyensúlyozásWiZARD TURBO VSR centrírozás

Üdvözöljük
Ön nem viszonteladó vagy szerviz?
Akkor nincs szüksége regisztrációra!

Böngéssze bátran termékeinket és
szolgáltatásainkat belépés és regisztráció nélkül.
Rendelni email-ben, telefonon vagy személyesen tud.

Belépés és regisztráció viszonteladóknak

Ilyen egyszerű?

Ön megrendeli a felújított turbót, mi ingyenesen másnap kiszállítjuk, fizetni a futárnak tud, valamint a cseredarabot is a futár hozza el... ennyire egyszerű!

További részletek