Turbó tisztítás

Turbó tisztítás

Változó geometriás turbó gyakran előforduló hibája, hogy a változó geometria lamelláira lerakódott koromtól úgynevezett turbó geometria leragadás lép fel. Rendszerint a vezető azt veszi észre, hogy egy gyorsítás, hegymenet vagy előzés közben a motorvezérlő elektronika vészüzembe vált, az autó elveszti az erejét, azonban egy leállítás és újraindítás után ismét visszatér a jármű normális teljesítménye. Az ehhez hasonló hibajelenség sok mindenre visszavezethető, előfordulhat komolyabb szerkezeti károsodás (turbinalapát és/vagy változó geometria sérülés) vagy turbó vezérlő szelep/elektronika hiba is, de gyakran elegendő csak egy szakszerű turbó geometria tisztítás is!

Azonban a szakszerű turbó geometria tisztítás, valamint az azzal járó szét- és összeszerelés hozzáértést, a művelet végén a változó geometria beállítása pedig megfelelő próbapadot kíván, éppen ezért a turbó tisztítás házilag végzése nem ajánlott.

Turbó tisztítás otthon

Sok olyan feltöltőt hoznak be hozzánk, amelyiket azért kell költségesen javítani, mert otthon nem hozzáértő kezek próbálták meg szétszerelni és tisztítani majd összeszerelni. Nem ritka, a rutintalanságból beszakított csavar, de könnyen megsérülhet a kompresszor vagy turbina lapát illetve a csapágyház vagy maga a változó geometria is, ha a turbinaházból nem tudják könnyen kiemelni a középrészt. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nem mindegy, hogy mivel és hogyan tisztítjuk meg a turbó geometria részegységeit. A turbó tisztítás végeztével az összeszerelt turbót megfelelő változó geometria beállító próbapadon újra kell kalibrálni, ellenkező esetben teljesítménygondok léphetnek fel. Tapasztalatunk szerint nem éri meg kísérletezgetni, bízza szakemberre a turbó geometria tisztítás teljes folyamatát!

Mérlegelje azt is, hogy a turbó tisztítás mellett kollégáink alaposan át is vizsgálják a turbót, a turbó középrész külön próbapadon is tesztelésre kerül, így kiderülhetnek olyan rejtett hibák is, amelyeket időben felfedezve és kijavítva egy sokkal nagyobb költségtől óvhatja meg magát a gondos tulajdonos!

Tudta, hogy a tisztításra váró turbót díjmentesen elszállítjuk műhelyünkbe,

majd a turbó geometria tisztítás végeztével szintén díjmentesen vissza is szállítjuk Önnek?

Turbó geometria tisztítás ár

A komplett szakszerű turbó geometria tisztítás, szakszerű szét- és összeszereléssel valamint a próbapadi vizsgálattal együtt akár már 3 óra alatt, de maximum 1 munkanapon belül elkészül. Egy ilyen, teljeskörű turbó tisztítás ára bruttó 15.000 Ft-ba kerül vákuumos vezérlésű turbó esetén. Elektromos vezérlésű turbó esetében a turbó geometria tisztítás ár bruttó 20.000 Ft. 

Kérjen ajánlatot turbó tisztítás elvégzésére az alábbi üzenetküldő kitöltésével vagy keresse kollégáinkat elérhetőségeinken.

Írjon nekünk*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Turbó katalógus és árak

Kérjük válassza ki az Ön járművének márkáját!

Általunk szervizelt és forgalmazott turbótípusok:**